Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és háromszor nyújtjuk ki félórás pihentetéssel (közben lereszelem a sajtot).
Ha perecet készítek, azokat egyenként kenem meg tojással, és úgy borítom a reszelt sajtra - felvesz annyit, ami már finommá teszi.
Ha rudakat készítek, a tészta tetejét megkenem tojással, és annyi sajttal szórom meg, amennyit csak elbír.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mindig úgy készítem, hogy a tésztájába is teszek legalább 15 dkg sajtot, így még sokkal finomabb.
Egyszerre mindig 2 adagot készítek, egyrészt, mert a család nem tud betelni vele, másrészt azért, mert a pihentetési időbe belefér, hogy még egy, esetleg két adagot kinyújtsak.
Jó étvágyat, szeretettel!
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 17:53
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat alaposan, reszelt sajtra, tészta tetejét, pihentetési időbe, pihentetéssel, hozzávalókat, összegyúrjuk, pihentetési, szeretettel, szalalkáli, lereszelem, tésztájába, kinyújtsak, háromszor, margarint, egyenként, Egyszerre, készítem, tojással, készítek, tojással, készítek, megkenem, legalább, amennyit, finomabb, nyújtjuk, evőkanál, étvágyat, egyrészt, liszt, margarint, tojás sárgája, tejföl, evőkanál, csomag szalalkáli, sajt,
|
|
|
|
|